Omdat samen zingen gezellige gezondheid is!! / Het EMK

Historie van het Elster Mannenkoor
Pianist
Lid worden, koorscholing en voorwaarden.

Is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt,

of bent u toe aan een nieuwe auto?

Kijk dan eens op de site van garage Martens in Zevenaar!

(klik op de foto)

ook adverteren op onze site? klik hier

Het Elster Mannenkoor staat voor kwaliteit, sfeer en

saamhorigheid!

Het enige mannenkoor dat de gemeente Overbetuwe rijk is, werd op 12 februari 1968 opgericht en staat sinds 10 januari 2011 onder leiding van Monique Verhoeven.

Begonnen als "Christelijk Mannenkoor Elst" werd het koor in 1971 omgedoopt tot het "Elster Mannenkoor". Een weloverwogen beslissing, waarmee het koor niet alleen de toegankelijkheid vergrootte, maar ook mogelijkheid schiep het muzikale genre te verbreden.

Beschermvrouwe van het Elster Mannenkoor is sinds  5 januari 2013  mevrouw  Elisabeth Tuynman, oud burgemeester van  gemeente Overbetuwe

"Beter" blijft het trefwoord voor de komende jaren. Hiervoor zijn in de afgelopen jaren diverse stappen gezet. De eerste stap hiertoe werd in juni 2002 genomen door tijdens een concours op de Floriade in Hoofddorp in de C-klasse van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond (KNZV) de eerste prijs te veroveren. Door dit resultaat kon het koor zich gaan richten op de B-klasse. In het programma voor 2006 van het Elster Mannenkoor was opgenomen, dat het koor mee ging doen aan het concours van de KNZV gewest Midden-Nederland op zaterdag 21 oktober 2006 te Dronten. Ook in Dronten werd zeer goed gepresteerd en werd de B-klasse bevestigd.

Gestreefd wordt om minimaal de B-klasse te behouden.

"Beter" geldt niet alleen voor het muzikale gehalte van het koor maar ook voor zaken als organisatie, communicatie en presentatie. Ook hier werkt het bestuur aan verbeteringen samen met de commissies en de koormeester. Een goed koor, zonder een goede sfeer en saamhorigheid onder de leden bestaat niet. Bij het Elster Mannenkoor draagt ieder koorlid zijn steentje bij voor een beter resultaat.

Een schitterend voorbeeld hiervan, vinden we onze deelname aan het zangersfestival op 7 maart 2015 in Dronten. We zongen alles uit het hoofd en kregen een zeer goed jurie rapport! Klik op de foto hieronder als je ons wilt horen en zien die dag.

ls on the beach

Als modern koor schuwen we de nieuwe media niet: We zien uw "likes"graag op onze Facebook pagina.

Klik op de plaatjes.

Op you Tube hoort u oa ons Ave Maria.